31 Ocak 2012 Salı

Cinayet-i Feci’ye Dair Ma’lumat

Tanin'in Cuma ve Cumartesi Nüshalarından
Sadâ-yı Millet Gazetesi müdür-i mesul ve sermuharriri Ahmet Samim Bey dün gece saat 2 raddelerinde matbaadan çıkarak Tanin muharrirlerinden Ahmet Fâzıl Bey ile birlikte köprüye doğru gitmekteler iken Bahçekapısında poğaçacı fırınının önünde arkadan pek yakından 3 el silah patlamış ve Ahmet Samim Bey vurularak yere düşmüştür. Muharririmiz can havliyle kendisini bir dükkânın içine atmıştır. Derhal etraftan koşmuşlarsa da kâtilden bir eser görmemişlerdir.
Ahmet Fâzıl Bey câninin kim olduğunu göremediğini, arkalarından bir kimsenin kendilerini takip edip etmediğinin farkında olmadığını söylüyorlar.
Ahmet Samim Bey
Kurşunlardan birisi oradan geçmekte olan Süleymaniye'de düğmeci esnafından sarraf Bedoş'un sağ ayağına isabet ederek cerihadâr eylemiştir. Mecruhun yarası doktor tarafından Bahçekapı karakolunda sarılmıştır. Mecruh dahi ifadesinde câniyi görmediğini söylemektedir.
Etraftan yetişenler Ahmet Samim Bey'in aldığı yaranın tesiriyle vefat ettiğini görmüşlerdir. Zabıtaca derhal tahkikat icrasına başlanılmıştır.
Dün zabıtaca tahkikata devam edilmiştir. Henüz kuvvetli emareye dest-res olunamadığı anlaşılmaktadır. Kâtilin orta boylu, bıyıklı, siyah ceket ve pantolon giymiş tahminen otuz beş yaşlarında biri olduğunu birinci daire-i belediyenin pul memuru Mehmet Efendi görmüştür.
Silah sesi üzerine Bahçekapı jandarma karakolundan çıkarak mahall-i vakaya yetişen İbrahim Onbaşı'ya kâtilin yukarı tarafa kaçtığını söylemiş, İbrahim Onbaşı da o cihete koşmuş ise de kimseyi görememiştir.
Şayan buyurulan müsaade-i seniyye-i Hazret-i Hilafetpenahi üzerine maktul, merhum Sultan Mahmud Türbesi haziresinde vedia-yı rahmet-i gufran kılınmıştır. 
Ahmet Samim Bey'in Mezar Taşı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder