31 Ocak 2012 Salı

Muhafız-ı Hürriyet Olan Asker Kardeslerimize (!)


Varaka Sureti
Kanun-i Esasimizi, meşru olan Meşrutiyetimizi muhafaza ve müdafaa uğrunda kanımızı inare (nurlandırma) ve bu yolda feda-yı can etmek hususunda sizinle beraberiz. Bizler gibi masum askerlerin (!) sâfiyetinden bil-istifade din ve şeriat-ı mukaddesimizi kendi efkâr-ı hainânelerine alet eden ve bu yolda da dolab-ı şeytanet ve mel'anet tedvir eden gizli elleri görmek bizim gibi saf kalpli (!) askerlerce mümkün müdür? İstibdadı geri getirmek efkâr-ı hainânesinde olduklarını bilseydik o hainleri parçalayacağımıza Allah şahidimizdir.
Cümlemiz bu vatanın evlâdı, bu millet-i necibe-i osmaniye'nin askeriyiz. Vatanın terakki ve ta'liyesini ve meşrutiyet-i mukaddesimizi arzu etmeyen alçaklar bizim gibi askerler arasında bulunmaz.
Muhafaza-i meşrutiyet için İstanbul civarına gelen bütün asker kardeşlerimizle kalben, fikren müsaviyiz. Kendilerine : " Hoş geldiniz sefa geldiniz" der ve kemal-i samimiyetle kucaklayarak selam eder ve yaşasın itaatli ve şanlı hürriyet ordusu diyerek alkışlarız.
Üçüncü piyade alayının ikinci taburu efrad-ı osmaniyesi namına
Kâzım
(Hilâl Gazetesi, 15 Nisan 1325)

[Günümüz Türkçesine çeviren: beyzade25]
(31 Mart Olayı sonrasında yönetimi ele geçiren İttihad ve Terakki Cemiyeti ve onun Hürriyet Ordusu böylece kendi adamlarını alkışlıyor, diğerlerine ise gözdağı veriyordu.) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder